Bryllupsmusik

Bryllupsmusikere med deres instrumenter
Musik til brylluppet er vigtigt for mange. Den gode bryllupsmusik indebærer ofte både romantisk dinnermusik under maden og festmusik der kan fylde dansegulvet efterfølgende. Bryllupsreceptens akustiske setup er det idéelle valg for de fleste.

Musikken der samler bryllupsfesten

Er I på udkig efter bryllupsmusik, så er I kommet til det rette sted. Vores band hedder En Kort En Lang, og vi har spillet sammen siden 2004. Derfor har vi også overskuddet til at skabe den gode fest hver gang, uanset om brudeparret og gæsterne ønsker en hyggelig aften med god musik, eller vild dans på bordene. Vi forsøger nemlig altid at fange den stemning som festen kalder på, og vores store og alsidige repertoire er nyttigt, når vi skaber de bedste musikalske rammer med vores bryllupsmusik.

Den store dag holdes ofte i omgivelser, hvor akustikken ikke kan bære lyden fra et trommesæt. Derfor bruger vores trommeslager en cajon, som er en avanceret trækasse. Med vores bryllupsmusik er det derfor muligt at hygge og holde fest samme sted, hvilket betyder utroligt meget for ”den gode fest”. Vha. mikrofoner og lydanlæg tilpasser vi lydstyrken, så den er optimal, uanset om der er 15 eller 150 gæster. Vi har et stort og bredt repertoire på over 100 numre, der sammen med vores store erfaring, giver muligheden for at forme bryllupsmusikken efter gæsternes respons. Det mener vi skaber den bedste stemning.

Bryllupsmusik der lyder godt

Hvis lyden er dårlig og man ikke kan se bandet, hjælper erfaring og et godt repertoire ikke meget. Derfor går vi ikke på kompromis med kvaliteten af vores instrumenter, lydanlæg og scenelys.

I afspilleren nedenfor kan man høre “Walking in Memphis” som et eksempel på dinnermusikken, samt “Wake Me Up” og “Walking On Sunshine” som eksempler på festmusikken. Hør det med hovedtelefoner for bedre lydkvalitet.

 

Her er vores version af brudevalsen, spillet på to akustiske guitarer:

 

Under dinnermusik og festmusik kan man se videoer, høre flere lydklip og læse mere om musik under maden og til dansen.

Gode råd – Valg af bryllupsmusik

Vi har her lavet en lille vejledning, som I kan bruge i jeres søgen på bryllupsmusik. Når man skal finde den rette musik til brylluppet er der nemlig flere faktorer som er værd at overveje.

  1. Det kan være en god idé at undersøge og overveje følgende, inden I begynder med at lede efter den perfekte bryllupsmusik: Hvor stort et band er der plads til i festlokalet? Hvilket setup vil egne sig bedst til lokalets akustik; duo, trio eller et fuldt band med trommer?  Hvilket musikalsk repertoire vil I gerne selv høre?  Hvilket musikalsk repertoire vil jeres gæster gerne høre? (Ofte er det nemlig den ældre generation der starter festen på dansegulvet).
  2. Efter disse overvejelser kan det være lettere at finde det man søger. I kan med fordel være opmærksom på følgende, når I begynder med at lede efter et egnet band: Har de udtalelser fra nogle der har oplevet dem? Kan man høre lydeksempler på bryllupsmusikken eller endnu bedre se en video hvor de spiller? Er de erfarne og spiller de ofte? Kan man høre dem live før brylluppet?
  3. Når de rette bryllupsmusikere er fundet, er det en god idé, at afklare følgende inden der laves en bindende aftale: Kan de spille brudevalsen? Medbringer de lysanlæg? Er sluttidspunktet fleksibelt, hvis tidsplanen skrider på bryllupsdagen? Afspiller de musik i pauserne?
  4. Slutteligt er det altid en god idé at samle detaljerne for bryllupsmusikken i en skriftlig kontrakt. derved udgår I misforståelser, hvilket giver øget tryghed for begge parter.

– Bryllupsrecepten

Del Bryllupsrecepten med vennerne! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest